Kroatië, een onvergetelijke reis!

Kroatië is een favoriet land van mij. Er is zoveel te zien en te beleven, zoveel plaatsen die de moeite waard zijn om te bekijken. Op dit blog neem ik je mee door het fantastische land en de tips die ik je kan geven door mijn bezoek. 

Het vertrek vanaf Rotterdam

Om 11.00 uur aangekomen bij Rotterdam Airport. De auto op een parkeerplaats gezet en met de transferbus afgezet voor de ingang van de vertrekhal. De controles en paspoort check duren gelukkig niet lang en dan even van een kopje koffie genieten. Het is tijd om in te stappen. Ik vlieg in nog geen 2 uur naar Split.

 

Split, een stad met historie

Split is de grootste stad van Dalmatië wat in het zuiden van Kroatië ligt. Split wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd door de witte stenen van de gebouwen. Bij de haven ligt het mooie oude centrum met een lange wandelboulevard met leuke terrasjes. De binnenstad is ommuurd en heeft 4 ingangen, noord, oost, zuid en west. Binnen de muren waan je je echt in een Middeleeuwse stad met oude smalle straatjes en prachtige pleinen.

Sfeervolle binnenstad

Het hotel waar ik overnacht heet hotel Slavija, het oudste hotel van Split. Dit ligt binnen het ommuurde gedeelte van de stad. Van buiten authentiek en binnen verrassend modern en sfeervol met kamers van alle gemakken voorzien. Leuk weetje.. het hotel is gebouwd op het badgedeelte van het oude paleis dat er vroeger heeft gestaan.

 

De tekening boven het bed verwijst naar het badgedeelte. Vanaf het hotel loop je het gezellige centrum in met de vele straatjes en in ieder hoekje een knus terrasje of restaurantje. Aanrader om ’s avonds een drankje te doen en de sfeer proeven van deze bruisende stad. Kortom Split heeft veel te bieden, leuke haven, gebouwen met een geschiedenis, leuke en ongedwongen sfeer, heerlijk eten en vooral gastvrijheid!

Schrijf een reactie

Over Michon

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Meest recente berichten

Categorieën